BAŞHEKİM METEOĞLU, DİYETİSYENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

BAŞHEKİM METEOĞLU, DİYETİSYENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.06.2023
18
A+
A-
6 Haziran Diyetisyenler Günü dolayısıyla, Polatlı Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ali Meteoğlu bir kutlama mesajı yayımladı. Diyetisyenliğin günümüzde önemli bir meslek olduğunu vurgulayan Meteoğlu, “Birey ve toplum sağlığı için mücadele veren tüm diyetisyenlerimizin 6 Haziran Diyetisyenler Günü kutlu olsun.” Dedi.

 

Beslenme Ve Diyetetik Nedir?

Beslenme ve diyetetik, besinleri nasıl tüketmemiz gerektiğini, daha iyi diyet seçimleri yaparak sağlığımızı nasıl maksimize edebileceğimiz üzerinde çalışan bir bilim dalıdır. Bu alan hem sağlık hem de besin endüstrisi ile ilgilidir. Beslenme ve diyetetik, besin ve beslenme bilgisinin sağlığı geliştirmek, hastalıkları önlemek veya en aza indirmek için uygulanmasıdır. Beslenme ve diyetetik bilim dalı, sağlık ve hastalıkta diyetin uygulanması, besinlerin hazırlanması ve besin alımı üzerinde bilimsel çalışmalar yapmaktadır.

Beslenme, besin ögelerinin vücuttaki metabolik ve fizyolojik rollerini araştırmaktadır. Diyetetik ise beslenme ile ilgili hastalıkların tedavileri ve hastalık komplikasyonlarının önlenmesi ile ilgilenmektedir.

 

Beslenme ve Diyetetik Programının Amacı Nedir?

Beslenme ve Diyetetik Programının amacı, beslenme ve besinlerle ilgili bilimsel ilkelerin, sağlığın korunması ve hastalıkların iyileştirilmesi çalışmalarının uygulanması alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmek ve bu alanda sürdürülecek kaliteli projelerle araştırma-geliştirme çalışmaları gerçekleştirmektir. Hedefimiz; sağlık ve beslenme alanında çağın ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlı, mesleki ve bilimsel alanda yetkin, araştırmacı, paylaşımcı, insan haklarına saygılı, toplumsal sorumluluk sahibi, ilkeli ve etik değerleri benimsemiş, bireyin ve toplumun sağlık düzeyini geliştirmeyi hedefleyen, çağdaş ve topluma yararlı bireyleri topluma kazandırmaktır.

 

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Bu bölümü başarıyla bitirenlere “Diyetisyen” unvanı verilir. Diyetisyenlik hakkında bilgi almak isteyen öğrencilerin merak ettiği sorulardan biri de bu bölüm mezunlarının ne iş yaptığıdır. Bu bölümü başarıyla bitiren öğrenciler, beslenme ve diyetetiğin yanı sıra Biyokimya, Anatomi, Fizyoloji, Halk Sağlığı ve Metabolizma dallarında lisansüstü eğitime devam edebilirler. Diyetisyenler, yönetici diyetisyen, tedavi diyetisyeni ve halk sağlığı diyetisyeni olarak ayrılırlar. Yönetici diyetisyen hastane, okul, yurt, endüstri ve kamu kuruluşları gibi kurumlara, besin maddelerinin satın alınması, hazırlanması, pişirilmesi ve servisiyle uğraşır. İnsanların en iyi ve en ekonomik yönden beslenebilmesi için gerekli beslenme planlamasını yapar, uygulanmasını denetler. Tedavi diyetisyeni, hastaların durumuna göre verilecek özel diyetleri düzenler, yemeğin hastaya verilmesini ve hasta tarafından tüketilmesini sağlar. Taburcu olan ve polikliniğe gelen hastaları, evde uygulamaları gereken diyet konusunda eğitir. Halk sağlığı diyetisyenleri sağlık merkezlerinde görev alırlar ve halkın sağlıklı beslenmesi için gerekli önerilerde bulunurlar. Ayrıca diyetisyenler gıda teknolojisinde eğitimci ve danışman olarak da çalışmaktadırlar. Kısacası, diyetisyenlerin yalnızca zayıflamak isteyenlere yardım eden insanlar olarak düşünülmemesi gerekmektedir.

REKLAM ALANI
ŞEHRİN TÜM HABERLERİ BURADA
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.